Computerbescherming uitschakelen en hervatten

Standaard start het Kaspersky-programma bij de opstart van het besturingssysteem en beschermt Kaspersky de computer totdat deze wordt uitgezet. Alle beschermingsonderdelen (Anti-Virus voor Bestanden, Veilig Browsen, Veilig Geld en Network Attack Blocker) zijn ingeschakeld en actief.

Je kunt de bescherming volledig uitschakelen of specifieke beschermingsonderdelen uitschakelen.

Belangrijk: Kaspersky raadt sterk aan dat je de bescherming of beschermingsonderdelen niet uitschakelt omdat de computer hierdoor geïnfecteerd kan raken en je gegevens kunt verliezen.

Wanneer computerbescherming is uitgeschakeld:

Wanneer een of meerdere beschermingsonderdelen zijn uitgeschakeld, is de indicator voor de status van bescherming rood of geel.

Opmerking: de uitschakeling of pauzering van beschermingsonderdelen is niet van invloed op virusscans of op updates.

Je kunt de computerbescherming uitschakelen of hervatten op een van de volgende manieren:

Je kunt de computerbescherming ook hervatten vanuit het hoofdvenster van het programma of je My Kaspersky-account.

Computerbescherming uitschakelen of hervatten via het programmasymbool

Computerbescherming uitschakelen of hervatten via het venster met de programma-instellingen

Een beschermingsonderdeel uitschakelen

Een beschermingsonderdeel inschakelen

Belangrijk: Als je de computerbescherming hebt uitgeschakeld, wordt deze niet automatisch opnieuw ingeschakeld wanneer het programma opnieuw wordt gestart. Je moet het beschermingsonderdeel handmatig opnieuw inschakelen.

Om computerbescherming of beschermingsonderdelen in te schakelen, kun je ook de Beschermingsstatus gebruiken. Door de uitschakeling van de computerbescherming of de beschermingsonderdelen loopt de computerbescherming veel meer risico op infecties. Daarom informeert Beschermingsstatus je wanneer de bescherming is uitgeschakeld.

Raadpleeg ook

Bereik van computerbescherming